Blog Tonnie Heijnen: Een tevreden mens

Een tevreden mens, dat ben ik. Ik kijk trots en blij terug op deze Paralympische Spelen. Nee, ik heb geen medaille gehaald, maar toch was het een succes. Het was al bijzonder dat het me lukte om me te plaatsen voor Londen na wat er de afgelopen twee jaar is gebeurd. Ondanks een longembolie en het overlijden van mijn vader stond ik er wél. Ik had niet het gevoel dat ik ‘even een medaille zou ophalen’, ik wilde genieten en lekker spelen. Dat is gelukt.

Grote favoriet
Gek genoeg heb ik de partijen die ik het beste speelde, verloren. Ook in het teamspel zat het niet mee. We kwamen uit in een gecombineerde klasse, waaraan ook sporters met een lichtere handicap meededen. In onze eigen klasse zijn we overigens wereldkampioen. Helaas verloren we in de kwartfinale van de grote favoriet en uiteindelijke Olympisch Kampioen China. Dat team is zo sterk! Tegen andere landen maakten we nog wel een kans, maar tegen hen werd het lastig.

Holland Heineken House
Het mooiste moment van deze Paralympische Spelen vond ik de gouden medaille van Kelly van Zon. Al tien jaar deel ik veel met haar: we trainen samen, reizen naar wedstrijden in het buitenland en steunen elkaar volop. Haar halve finale was fenomenaal, een thriller die ze uiteindelijk won na een verlenging in de vijfde set. En vervolgens won ze ook nog goud! Ze koos mij om haar te huldigen in het Holland Heineken House, een grote eer. Ook toen mijn teammaat Gerben Last brons won, stond ik te juichen. Je trekt al zo lang met elkaar op, dat je de ander het succes erg gunt.

Op weg naar Rio
En nu? Wat mij betreft op weg naar Rio. Daar wil ik over vier jaar staan. De manager van de Tafeltennisbond heeft al toegezegd dat ik op hun steun kan rekenen. Ze zien nog steeds progressie en toekomst in mij. Ik hoop ook op mijn werkgever te kunnen blijven rekenen. Zonder de politie kan ik het niet, dan lukt het niet om topsport te combineren met werk. De komende tijd gaan we gesprekken voeren. Maar eerst moet er gewoon weer gewerkt worden. Zo sta je het ene moment in Londen en twee dagen later weer op de werkvloer. Het hoort er allemaal bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>