Timothy Petersen

KARATE

Geboortedatum
09-08-1985

Woonplaats
Veenendaal

Functie bij de politie
Medewerker Opleidingen, Korps Landelijke Politiediensten

Timothy Petersen zijn doorbraak kwam in 2005 toen hij als 19-jarige junior de Europese titel wint bij de senioren. Dit maakt hem de jongste Europees kampioen uit de Nederlandse karategeschiedenis.

Timothy heeft een palmares om trots op te zijn. Talloze malen was hij Nederlands Kampioen en won drie keer op rij de Premier League “Open de Paris”

In 2009 wint Timothy de Europese titel voor de tweede keer en in 2010 weet hij zijn Europese titel te prolongeren. Hiermee komt hij als drievoudig Europees kampioen in een bijzonder rijtje van karateka’s in Nederland te staan.

Als Timothy in 2010 op de nummer 1 positie staat van de officieuze Wereldranglijst en tijdens de World Combat Games het zilver pakt, bestempeld hij zich als favoriet voor de titel bij het WK later dat jaar in Belgrado. Helaas lukt het Timothy nog niet om ook daadwerkelijk de Wereldtitel op te eisen.

Het winnen van de Wereldtitel is een doel wat steevast blijft staan. In 2012 is het WK in Parijs en ziet het er naar uit dat Timothy goed op weg is, als hij in 2011 de mondiale Premier League op zijn naam schrijft.

www.timothypetersen.nl
www.twitter.com/timothybabyface